Şiddetin içindeki güçsüzlük,
Bazen sakinliğin içinde de olabilir.
Kimilerine göre kötü olma, kimilerine göre iyi olma hali güç diye algılanır.
Kişi kötü duyguları çoğaldığı ve duygularını kontrol edemediği için şiddet eylemlerinde bulunur. Öfke, kin, nefret, kıskançlık…. gibi duyguları kontrol edilemez bir hal aldığı zaman, çeşitli şiddet türleriyle ortaya çıkar, yani kötü duyguları kullanır haldedir. Bu duygular çocukluk, ergenlik döneminde ve ya yaşadığı, maruz kaldığı olaylar neticesinde travmalarla büyümüş duygulardır. Destek alması olasıdır.
Şiddet eylemi güç gibi görünsede tam anlamıyla güçsüzlük halidir.
Bununla birlikte;
İyi duygular ile kötü duyguların dengesi kurulamadığı zaman da güçsüzlük belirir. Ve zaman içinde sürekli iyi duyguların kullanılmasıda bir müddet sonra şiddet olarak ortaya çıkar.
Kişinin duyguları, tehlikeye, kendisine yapılan yanlışa karşı, koruma ve savunma durumunu sağlar.
Kişi kötü duygular karşısında sakin kalır ise, kötülüğü sakinliğiyle büyütmüş olur.
Maruz kalınan yada yapılan yanlış bir duruma sessiz ve eylemsiz bir duruş ta şiddet içerir. Ayrıca sessiz ve tepkisiz kalmakta güçsüzlük göstergesidir.!!!
Zamana bırakma; duyguların yok olmasına sebebiyet verir. Başka bir zamanda aynı duyguya ihtiyaç duyduğu an o duygu varlığını gösteremez. Duygunun güçlenmesi, varolması için benzer olayları tekrar yaşaması gerekir. İşte burda kısır döngü hasıl Olur!!!!
Kişi yaptığı yanlışı fark edip, geri dönüş eylemleri ve söylemleri o kişinin güçlü oluşunun göstergesidir .Yani özür ve affetme güçlü insanların tutumudur.!!!
Öfke karşısında gösterilen kısa süreli sessizlikler doğru, uzun süreli sessizlikler öfkeyi büyütür. O yüzden öfkeli bir insan karşısında, sürekli sakin durmak, o insana vereceğiniz en büyük ceza gibi olup, ayrıca kendinizi cezalandırdığınız bir durumdur.!!!
İlişkilerde karşılıklı muhabbet esastır. Aynı şekilde olmayabilir ancak mutlaka karşılığı olmalıdır.
Sevgiyle kalın.