Cinsiyetciler!!! Kategorize etme!!!

Ötekileştirme!!!

Güçlü kadınlar yetiştirin! diye sürekli söylemler, yazılar sitemli sözcükler, yürüyüşler, başkaldırmalar….

Şiddeti seçen kişiler güçlü değil, aksine zayıf kişiliklerdir. Bu kadın ve ya erkek farketmez.

Aileler, çocuklarını büyütürken gözlemlerim; güçlü kadın, zayıf erkek yetiştirme çabasındalar.

Erkeğe yapma, kadına yap zihniyeti almış başını gidiyor . . .

Konu; erkek kadın degil, şiddet olmalı!!!

Bunun cinsiyeti yoktur. Sarmal bir durumda. Şiddeti ortadan kaldırmak yada kontrol altına almak gerekirken, cinsiyet ayırımını oluşturan, asıl konudan uzaklaşıp anlamsız bir şekilde, erkekleri güçsüzleştirmeye, korkutmaya, baskı altına alınmaya gidiliyor. Bu güçsüz erkekler sonra kadın dövüyor, öldürüyor veya hırpalıyor. Işte sarmal burası!!!!!!!!

Çocukluğunda, anne ve babadan  eksik duygularla, baskı altında büyüyen çocuklar, kendi hayatlarında malesef şiddete yöneliyorlar. Bir digeri, ailesinde yaşadığı ortamın devamı olarak, kendi yaşantısında  aynısını uygulamaya çalışıyor.

Kadını koruma projeleri, yasal düzenlemeler her geçen gün önem kazanıp, artırılırken  en etkili kişilerin anne ve babalar olduğu gerçeğini fazlaca vurgulamak gerektiğini düşünüyorum.

Karşı cinsle ilişki ailede başlar.

Anne baba;  çocuğuna cins ayırımı yapmadan sevgiyi, saygıyı, özeni, değer vermeyi, merhameti, vicdanlı olmayı öğretmeli, en özet şekliyle çocuklarının iyi duygularını büyütmelidir!!!

” Bunları öğrenmek çocuklara  çok pahalıya mal olmadan “……

Egitim okulda!!!!

Öğretim !!!

Hapishane veya mezarlıkta değil, EVDE olmalıdır.

Ey Anne Babalar!!!

” Paranı ver Doktor olsun, Sevgini ver adam olsun,”

Maneviyat lazım toplumlara!!!

Sevgi lazım toplumlara!!!

Sevgiyle kalın.

FB_IMG_1588954799607

 

 

 

Reklam

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s