Zihinsel eylem ve bedensel eylem…….
Düşünmek ( Zihinsel eylem ); sorgulamak,isteği yaratmak, karar almaktır .
Dinlemek;(Bedensel eylem)eylemin başlangıcı, hareket etmek eylemin gerçekleşmesidir.
Yaşam eylem ister; düşünme ve dinleme gerektirir.
Sadece düşünmek yetersizdir ve zihinde karışıklığa gereksiz doluluğa sebep olur. Zihnin sakinliği bedensel eylemle gerçekleşir.Sadece düşünürsek şişer, karışır ve ağırlaşırız, düşünmeden eylem yaparsak, isteksiz dengesizce hareket ederiz ve yoruluruz.
Yani denge denge denge…..
” Sorgulanmamış hayat hayat değildir”. Bunu neredeyse hepimiz biliriz. “Yaşanmayan (eylemsiz) hayat ta hayat değildir.”
Her zihinsel eylem, bedensel eylem tatmin ister.Bedensel eylem sonuca götürür.Bu duyularda son bulur. Görerek, duyarak, dokunarak, ifade ederek yani hep hareket ederek tatmine ulaşılır.
Bir örnek verecek olursam; Bir kişiyi görmek istiyorsunuz. Bu zihinde başlar, dinler iseniz bedensel hareketi başlatmış olursunuz ve görmek için eylemlerde bulunursunuz, görene kadar tatmine ulaşamazsınız. Gördükten sonra tatmine ulaşırsınız ve bu zihninin eylemini ürettiği istediği şeyi gerçekleştirmiş olursunuz. Sakinleşirsiniz. Zihin boşalır.Eğer bu eylem gerçekleştirilmez ise diğer tüm istekler ile zihin dolar ve neden yorgun ağır olunduğu bilinmez.
Çok basit bir örnekle açıklamaya çalıştım.Siz diğer tüm düşünce ve isteklerinize uygulayın ve düşünün. Zihnim ne istedi ve yapmadım, yapamadım. Yapmam gereken ne var yapmalı mıyım, yapabilir miyim. Yapmamam gerekiyorsa o düşünceye hayır yapmayacağım ve istemiyorum deyin ve silin.Hayır demekte bir eylemdir. Yapmak istediklerinizi yapabileceklerinizi de yapın.Yapmaya çalışın.
Zihnin ürettiği düşünce, istek ile ilgili yapacağınız her hareket sizi rahatlatacaktır.Sonuç ister olumlu olsun, ister olumsuz. Zihninizi boşaltmanızı sağlayacaktır.
Zihin şunu diyecek; düşündüm,istedim, dinledi ve yaptı.Sonuç ne olursa olsun mutlu sondur.
Çünkü” Yaşam eylem ister ”
Demem o ki; siz ağaç değilsiniz…….